Glutenfritt
I eftermiddag kommer min morbror, Samuel, hit en sväng. Han är på kurs i Södertälje idag och tänkte åka förbi här när han är på väg hem till Avesta igen. Kom på igår kväll, när jag gick och la mig, att han ju är glutenallergiker, så nu har jag svängt ihop en liten glutenfri sockerkaka (som tur var hade jag lite glutenfri mjölmix hemma) som jag tänkte bjuda på. Psst... den blev supergod! Jag var bara tvungen att smaka så att den inte skulle smaka skit :)
Recept: Smält 50 gram smör i 1 dl kokande vatten. Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt. Blanda 3 dl glutenfri mix med 2 tsk bakpulver (jag hade även i 1½ tsk vaniljsocker och lite rivet citronskal). Blanda ihop alltihop och häll det i en smord och bröad (jag använde kokos, men det går även bra att använda glutenfritt ströbröd) sockerkaksform. Grädda på 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 30 min.
Nej, tillbaks till jobbet en stund
/Ulrica
Recept: Smält 50 gram smör i 1 dl kokande vatten. Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt. Blanda 3 dl glutenfri mix med 2 tsk bakpulver (jag hade även i 1½ tsk vaniljsocker och lite rivet citronskal). Blanda ihop alltihop och häll det i en smord och bröad (jag använde kokos, men det går även bra att använda glutenfritt ströbröd) sockerkaksform. Grädda på 175 grader, längst ner i ugnen, i ca 30 min.
Nej, tillbaks till jobbet en stund
/Ulrica
Kommentarer
Trackback